Så här fixar ni brödet:
1000 g vetemjöl
500 g tomatpastasås (eller tomatkross)
250 g vatten (36-gradigt)
0,75 dl olja från en burk soltorkade tomater
450 g vetesurdeg
1 msk torkad basilika
22 g salt
Häll alla ingredienser utom saltet i assistenten och arbeta ihop under minst 10 minuter. Alldeles mot slutet arbetas även saltet in. Stjälp upp på bakbord och forma två limpor. Lägg för jäsning i formar eller dirket på papprade plåtar. Låt jäsa i rumstemperatur under bakduk i 10-12 timmar. Inför gräddningen kan man sikta över vetemjöl om man gillar det lite mer rustika utseendet. Grädda bröden i 250 graders ugnstemperatur i 17 min (brödens innertemp ska ligga på 96 grader). Låt svalna på galler utan bakduk.
HAPPY BAKING!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar