onsdag 30 maj 2012

Äpplekaka med vit choklad!

Min mormor var inte bara södra Sveriges okrönta småkaksdrottning, utan väldigt duktig även på diverse andra bakverk. Det här receptet är från hennes samling och det är inte alls helt unikt. Jag tror att de flesta har ett liknande recept i sin gömmor. Det är superenkelt, supergott och superlätt att förändra efter säsong och dagsform! I dag hade jag äpple och vita chokladknappar som fyllning,  nästa gång blir det antagligen jordgubbar - minst lika gott!
Recept:
1 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
ca 50 g smör
1 äpple (eller bär efter säsong, chokladknappar, pärlsocker etc)
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt det smälta smöret samt mjöl blandat med bakpulver. Häll smeten i smord och bröad rund form. Lägg på ex äppleskivor och vita chokladknappar. Grädda i ca 30-40 min i 175 grader varm ugn. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller vispgrädde...


...och skynda dig att ta en bit innan den försvinner...!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar