Ett stort focaccia:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
1 msk salt
½ dl olivolja
1 tsk socker
13-14 dl vetemjöl
Garnering:
olivolja
flingsalt
rosmarin (eller annan krydda)
Rör ut jästen i det fingervarma vattnet. Blanda i de torra ingredienserna och olivoljan. Arbeta ihop till en deg och låt jäsa i 30 minuter i en övertäckt skål. Smörj en plåt eller långpanna med olja (eller lägg i ett teflonbakpapper). Knåda degen och platta ut den på plåten. Vill man trycka ner några oliver gör man det nu. Tryck med blöta fingertoppar i degen och ringla över olivolja (ganska rikligt). Strö över flingsalt och ex. rosmarin. Grädda i 250 grader i 15-20 minuter.
I bakgrunden syns buketten till värdinnan, hoppas hon är lika svag för rosor och pioner som jag!
Ha en skön söndag!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar