Väl hemma hade till min stora glädje flera snälla släkingar skördat sina vinbärsbuskar och undrade om jag ville ha lite bär. Yeees! Eftersom ingenting ätbart växer i min egen trädgård blev jag överlycklig. En del har redan hamnat i frysen, men många landade direkt i dessa smaskiga cupcakes. Receptet har jag hämtat från bloggen "Frostrosor", men ändrat lite (som vanligt). Recept cupcakes:
250 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
260 g vinbär
½ dl socker
200 g vit choklad
Vispa smör och 3 dl socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget och vispa minst en minut mellan varje. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner detta i smeten. Rör till sist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Fördela smeten i ca 24 normalstora muffinsformar och grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.
Frosting:
30 g mjukt smör
50 g cream cheese
ca 3-4 dl florsocker
ca 50 g vinbär
Rör ihop ingredienserna och spritsa eller bred på muffinsen.
OBS: detta är ett litet frostingrecept som endast räcker till att täcka ca 6 cupcakes!
Dax att fånga solen - det gäller att passa på en sommar som denna!
Vad spännande med vinbär i ! Är det där riktiga muffinsformar? De är i så fall helt underbara!
SvaraRaderahttp://bakasockerfritt.blogg.se
Hej Marja! Jag tror att det är muffinsformar, de är gamla som gatan och ärvda av min mormor. I ärlighetens namn bakade jag dem i vanliga muffinsformar, drog av pappersformen och tryckte ner dem i de här små plåtformarna istället. Det var inte bara finare, det var även mycket enklare att äta med sked från plåtformarna! Nästa gång ska jag prova att baka direkt i formarna, måste ju funka bra.
Radera