Inte så konstigt att det var sandkakor jag tänkte på idag, det är ju en "sand-mellan-tårna" period just nu. I originalreceptet hade man klämt fast en liten mandel på toppen av kakan, men eftersom hälften av familjen inte gillar mandel så duttade jag lite muscovadosocker på toppen i stället och vips hade jag uppfunnit "strandkakor". Jag har hört att man kan byta ut en liten ingrediens och därefter malligt påstå att man är urmoder till bakverket (fast med tanke på alla sandkaksrecept som existerar är risken stor att det finns hur många urmödrar som helst till just den här idén..)
Recept, ca 40 st:
225 g smör
1 3/4 dl socker
3 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
4 ½ dl vetemjöl
muscovadosocker
Smält smöret så att det blir ljusbrunt men inte bränt. Låt det svalna. Arbeta ihop smör, socker, vaniljsocker och sist mjöl blandat med bakpulver, till en lagom smidig deg. Rulla ut längder, dela i bitar och rulla små runda kakor som läggs på plåt med bakplåtspapper. Strö över lite muscovadosocker och grädda i 10 min i 175 grader varm ugn.
Så vackert med kakor i en fint pyntad glasburk =)
SvaraRadera