Det kan ju även vara så att jag fått tag på det ultimata whoopiereceptet nu, för tro mig jag har provat många. Vid ett tillfälle blev det totalkatastrof, istället för små välvda kakor flöt smeten ut till flortunna rån (väldigt goda, men totalfel ändå). Nåväl, det bästa receptet stal jag från den här bloggen och det kan alltså varmt rekommenderas.
100g mör
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk salt
2½ tsk vaniljsocker (vaniljpulver enl. originalreceptet)
½ dl mjölk
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt ägget. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker och rör sedan ner det i smeten. Tillsätt sist mjölken. Fyll en sprits med en rund tyll och spritsa ut 5 kr stora prickar på papprade plåtar (tänk på att ha avstånd i mellan eftersom smeten flyter ut under gräddning). Grädda i ca 10 minuter och låt sedan svalna.
Eftersom dessa kakor tillverkades i samband med att jag gjorde en tårta för ett tag sedan använde jag samma chokladfrosting som jag hade spacklat tårtan med (det blev nämligen lite över som räckte precis till kakorna). Receptet finns här.
Happy baking!
Jättefina blev de verkligen! Jag har gjort whoopies en gång och blev inte heller nöjd med hur de såg ut. Dock smakade de fantastiskt! Så jag testar gärna fler gånger - jag gillar inte alls macarons som är alldeles för söta för min smak.
SvaraRaderaTack Maria! Håller faktiskt med dig om söta Macarons. Jag bakar dem nog mest för att det är roligt att testa olika färger och fyllningar. Whoopies blir det definitivt igen!
Radera