Med liv och lust satte jag igång med macaronbakandet enligt det här receptet (som jag även använt här). Tyvärr blev det K-A-T-A-S-T-R-O-F... smeten blev så rinnig att den lämnade spritsen alldeles av sig själv och, ja ni kan ju tänka er hur det flöt ut på plåten (för jag gjorde ändå ett försök...). Skam den som ger sig, jag gjorde en ny omgång och VOILA... de blev nästan pefekta...
... men bara nästan. Den här gången blev smaken bra (det blev den även vid första försöket, tyvärr, eftersom jag åt ganska mycket av smeten och de misslyckde kakorna...), konsistensen blev perfekt - men färgen! Ååååh de blev för bleka, inte alls sådär mustigt lila som jag hade föreställt mig! Nu har jag åter lärt mig att man behöver slänga i så in i bänken mycket färg för att de inte sa blekna under gräddningen. Violessencen kunde jag också varit lite generösare med, men det är ju bara att prova sig fram (essencen tillsätter man i smökrämen, dosera efter egen smak). För att färga macaronsmeten använde jag Squires Kitchen purple paste.
Trevlig helg!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar