Kakfat Miljögården |
Helt nyligen fick jag det här superfina våningsfatet och idag blev det invigt! Vad kunde passa bättre än små rosa macarons, recept från Leila Lindholm.
Mandelkakor:
4 st äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel (eller mandelmjöl, som jag använde)
4 dl florsocker
karamellfärg
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till toppig maräng.
Blanda försiktigt ner mald mandel och florsocker och karamellfärg.
Spritsa ut smeten till ca 50 runda klickar, stora som 5-kronor, på en plåt med teflonpapper, Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten i ca 15 minuter för att förhindra att de spricker i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter, de ska vara lite mjuka i mitteln.
Dra bort bakpappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt
Vispa smör , florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan och sylten.
Spritsa eller bred ut krämen på undersidan 25 kakor.
Lägg över resten av kakorna som lock.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar