måndag 25 juli 2011

Hallonmacarons

Kakfat Miljögården

Helt nyligen fick jag det här superfina våningsfatet och idag blev det invigt! Vad kunde passa bättre än små rosa macarons, recept från Leila Lindholm.
Mandelkakor:
4 st äggvitor
0,5 dl strösocker
150 g skållad och malen sötmandel (eller mandelmjöl, som jag använde)
4 dl florsocker
karamellfärg
Sätt ugnen på 150 grader.
Vispa äggvitorna på låg hastighet i en bunke och öka efter hand.
Tillsätt strösocker, lite i taget och vispa till toppig maräng.
Blanda försiktigt ner mald mandel och florsocker och karamellfärg.
Spritsa ut smeten till ca 50 runda klickar, stora som 5-kronor, på en plåt med teflonpapper, Silpat eller bakplåtspapper.
Låt kakorna vila på plåten i ca 15 minuter för att förhindra att de spricker i ugnen.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 12 minuter, de ska vara lite mjuka i mitteln.
Dra bort bakpappret från plåten direkt och låt kakorna svalna.
Smörkräm:
100 g mjukt smör
1,5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 st äggula
2 msk hallonsylt
Vispa smör , florsocker och vaniljsocker vitt och pösigt.
Vispa ner äggulan och sylten.
Spritsa eller bred ut krämen på undersidan 25 kakor.
Lägg över resten av kakorna som lock.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar