fredag 9 december 2011

Hallonmacarons!

Oj vad det var långt mellan inläggen här på bloggen! Nog för att jag har bakat på i vanlig takt, men som jag nämnt tidigare, allt blir inte så lyckat och då kvalar det inte in att visas upp för allmänheten... Dessutom har utomhusljuset varit uruselt och eftersom jag inte är utrustad med någon fotolampa blir det till att käka upp bakverken istället och hoppas på att pricka in nästa bakprojekt på en ljusare dag. Det var nog med ursäkter och bortförklaringar.

När jag nu äntligen presenterar ett inlägg så blir det en favorit i repris! Farmor fyller 95 år idag och det blir kaffekalas i eftermiddag. Vad kan väl passa bättre att bjuda på än små macarons som smälter i munnen?

Receptet är Leilas och jag har bakat dessa vid flera tillfällen tidigare, men faktiskt blev jag riktigt nöjd med utseendet denna gången. För det första har de mycket mer färg än vad de brukar ha och det beror ju givetvis på att jag vågade hälla i ordentligt med röd hushållsfärg i smeten. Men kakorna blev också finare i formen vilket jag tror beror på att jag inte vände ner mandelmjölet fullt så försiktigt som jag brukar. Istället för att bli ihåliga maränger blev de mer som sega kakor, vilket jag tycker är både snyggare och godare. Istället för att göra eget mandelmjöl körde jag fuskvarianten och köpte färdigt, men denna gången siktade jag florsocker och mandelmjöl innan det rördes ner i äggvitorna.

"Hängsmycket" har jag köpt i en blomsteraffär för flera år sedan och använt som dekoration utanpå en glasvas. Det blev ju fnt även på kakfatet, tycker jag!

3 kommentarer:

 1. Just nu kan du vinna en köksassistent från OBH Nordica hos mig till ett värde av 2595:-

  Du missar väl inte det?

  Kram
  /Nellie

  http://sockertussen.blogspot.com/2011/12/tavling-vinn-obh-nordicas-nya.html

  SvaraRadera
 2. Åå vilka underbara macarons. Älskar färgen och hallonsmak lät så gott :)

  SvaraRadera
 3. Tack Johanna! Ja, de blev ganska klatschiga denna gången...

  SvaraRadera