lördag 10 november 2012

Chokladbiskvier!

För ett litet tag sedan fick jag en beställning på chokladbiskvier! Eftersom det blivit mycket tårtbakande den sista tiden så var det extra roligt att få baka kakor den här gången. För en hel del år sedan (tyvärr, tiden rusar...) bakade jag och min lillebror vid ett par tillfällen chokladbiskvier efter just det här receptet. Vi kände oss omåttligt präktiga och nöjda när vi fick sätta tänderna i resultatet! Av en ren slump pratade jag med honom precis innan jag skulle sätta igång och baka biskvierna och då påminde han mig om att man behövde dubbel sats av fyllningen. Lustigt att han kom ihåg det, men väldig bra eftersom man ska ha rumstemererat smör till fyllningen - och det tar tid att temperera... Vad man också behövde dubblera var chokladen till "överdraget", det var på tok för lite i originalreceptet. Nedan har jag gjort de justeringar jag tyckte behövdes.
Recept (ca 30 st)
Mandelkakor:
400 g mandelmassa
2½ dl socker
3 äggvitor

Smörkräm:
400 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
4 tsk vaniljsocker
6 äggulor
4 msk kakao

Garnering:
400 g mörk choklad
4 msk kokosfett

Riv mandelmassan. Vispa mandelmassa, socker och äggvitor med elvisp. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Spritsa ut smeten till släta, runda kakor. Låt kakorna torka ca 30 min i rumstemperatur före gräddningen. Grädda i 175 grader varm ugn tills de blir ljusbruna, ca 15 min. Låt kallna på plåten.
Rör samman (eller kör i köksmaskin) smör, florsocker och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt en äggula i taget och rör tills det blir en jämn kräm. Rör till sist i kakaon.
Bred smörkräm på mandelkakornas undersida och ställ i frysen eller kylen i minst 30 min för att kyla ner smörkrämen. Smält chokladen och kokosfettet över ett vattenbad och låt svalna av. Doppa de kalla kakorna i chokladen. Förvara i kyl några dagar, eller frys dem om de ska sparas ett tag.

P.s För kännedom bara: jag har ett företag och mitt kök är godkänt för produktion av tårtor, kakor och bröd för försäljning till privatpersoner. Ville bara nämna det eftersom det titt som tätt dyker upp frågor om detta på andra bakbloggar. Bättre att förekomma än att förekommas...

1 kommentar:

  1. Hej Jag är Ana från Fooduel.com. Det är en plats där användarna röstar recept
    1 till 10.

    Det finns en rangordning av de bästa recepten och en profil med dina röstat recept. Varje recept har en länk till bloggen som tillhör receptet. På så sätt kommer du att få trafik till din blogg

    Det är enkelt, snabbt och roligt. Det bästa fotot recept kommer att vara här.

    Jag inbjuder dig att komma in, lägg till din blogg och ladda ett recept med en fin bild.

    Vi skulle älska att du deltar med några recept som denna. Ser fantastiskt!

    Hälsningar

    http://www.Fooduel.com

    SvaraRadera