söndag 4 november 2012

Discotårta!

Ingen kan beskylla mig för att vara någon discodrottning, men hjälp vad jag nästan blev sugen på att hitta ett dansgolv med blinkande lampor när jag tillverkade den här tårtan! Superkul tema, på beställning av Claras mamma.
Det kändes lite nödvändigt att peta in 2012 års uppmaning "dansa... pausa..." när man nu fick chansen!
Önskmålet på fyllningarna var de "gamla godingarna" hallonpannacotta, vaniljmousse och rårörda hallon (ca 400 g)! Den spacklades med vaniljsmörkräm och täcktes med sockerpasta. Tårtan var 25 cm i diameter och ca 12 cm hög, vilket beräknades räcka till minst 20 personer.
Discokulan tillverkades i "rice crispy treat" och täcktes med sockerpasta. De små "spegelbitarna" är utskurna för hand av sockerpasta och ditklistade en och en... så ha överseende med att det blivit lite snett och vingt på sina ställen. Hela kulan är sedan sprayad med silver/pärlemo, vilket även de små stjärnorna är. Discodansarna och blommorna är torrborstade med lite glitter.
 

2 kommentarer:

  1. Svar
    1. Tack Hanna! Har varit dålig på att uppdatera bloggen, men har bakat massor av nytt som får pytsas in så småningom - kul att du tittar in!

      Radera