söndag 22 juli 2012

Cupcakes med röda vinbär och vit choklad!

Hej igen - får jag säga eftersom det var ett tag sedan bloggen uppdaterades! Det är ju i allra högsta grad semestertider och jag har ägnat en hel del tid på södra Sveriges skateboardparker tillsammans med maken och två pigga söner = omöjligt att baka vilket i sin tur resulterat i avancerad bakabstinens. Nu är vi i alla fall tillbaka och med endast ett besök på akuten under "skatesemestern" måste man säga att det var en lugn och lyckad vecka.
Väl hemma hade till min stora glädje flera snälla släkingar skördat sina vinbärsbuskar och undrade om jag ville ha lite bär. Yeees! Eftersom ingenting ätbart växer i min egen trädgård blev jag överlycklig. En del har redan hamnat i frysen, men många landade direkt i dessa smaskiga cupcakes. Receptet har jag hämtat från bloggen "Frostrosor", men ändrat lite (som vanligt).
Recept cupcakes:
250 g smör
3 dl strösocker
4 ägg
5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
260 g vinbär
½ dl socker
200 g vit choklad
Vispa smör och 3 dl socker pösigt. Vispa ner ett ägg i taget och vispa minst en minut mellan varje. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver och rör sedan ner detta i smeten. Rör till sist ner den hackade vita chokladen och vinbären som blandats med resten av strösockret. Fördela smeten i ca 24 normalstora muffinsformar och grädda i 175 grader ca 20-25 minuter.

Frosting:
30 g mjukt smör
50 g cream cheese
ca 3-4 dl florsocker
ca 50 g vinbär
Rör ihop ingredienserna och spritsa eller bred på muffinsen.
OBS: detta är ett litet frostingrecept som endast räcker till att täcka ca 6 cupcakes!
Dax att fånga solen - det gäller att passa på en sommar som denna!

2 kommentarer:

 1. Vad spännande med vinbär i ! Är det där riktiga muffinsformar? De är i så fall helt underbara!

  http://bakasockerfritt.blogg.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Marja! Jag tror att det är muffinsformar, de är gamla som gatan och ärvda av min mormor. I ärlighetens namn bakade jag dem i vanliga muffinsformar, drog av pappersformen och tryckte ner dem i de här små plåtformarna istället. Det var inte bara finare, det var även mycket enklare att äta med sked från plåtformarna! Nästa gång ska jag prova att baka direkt i formarna, måste ju funka bra.

   Radera