söndag 1 juli 2012

Bjudbullar!


Igår hade vi ett litet trädgårdsparty (inomhus, man vet ju aldrig med svensk sommar...) och till den väldigt snålt tilltagna, caterade italienska buffén hade maken bakat dessa små bullarna. Det var tur att vi hade lite extra bröd så att gästerna blev någelunda mätta. Jag tycker inte om att hänga ut någon,  men det är nästan så att jag vill höja ett varnande finger för att beställa från den här resturangen.
Bullarna var i alla fall väldigt goda och lättbakade:
25 g jäst
5 dl vatten, 37 grader
11 dl vetemjöl
3 dl grovt durumvetemjöl (kan bytas ut mot annat mjöl)
1 tsk havssalt
Blanda alla ingredienser utom saltet och kör i maskin i ca 10 minuter. Tillsätt saltet mot slutet. Låt degen jäsa i 30 minuter. Forma till bullar, rundriv gärna för bättre reslultat. Sätt ugnen på 250 grader. Låt degen jäsa 30-40 minuter (eller tills ugnen blir varm). Grädda bullarna 12 minuter.
TIPS: Om man vill servera bullarna i papper som på bilden, klipp ett bakplåtspapper i fyra delar (klipp varje bit till en kvadrat) och tryck ner pappersbitarna i en muffinsplåt. Lägg i bullarna innan andra jäsningen.
En lugn och lat söndag önskar jag alla!

2 kommentarer:

  1. Så härliga bilder på fina bullar - de ser verkligen riktigt goda ut!

    SvaraRadera