350 g rumsvarmt smör
4 dl strösocker
4 ägg
6 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk ingefära
Några äpplen
Rör smör och socker länge, så att det blir vitt och fluffigt. Rör ner ett ägg i taget och rör minst en minut mellan varje (med maskin, för hand lär det ta en längre stund). Rör ihop de torra ingredienserna och rör snabbt ner i smeten (för hand). Häll den ganska fasta smeten i en stor form (min är ca 30x40 cm med höga kanter) klädd med bakpapper eller smörad och bröad om man hellre vill det. Skala och skär äpplena i klyftor och stick ner dem i smeten. Grädda i ca 175 grader i ca 45 min.
Som dekoration har jag torkat äppleskivor i ugnen (50 grader i flera timmar med luckan på glänt) och de fick pynta kakan tillsammman med några kanelstänger.
Nu ska jag ut och kratta barr i höstsolen - må väl!
Inte bara chefen som tyckte den var god!
SvaraRaderaSicken tur! Kunde ju inte smaka på den själv, det hade sett dumt ut om det fattats en bit...!
SvaraRadera