tisdag 14 juni 2011

Havrekakor med sting!

Skolavslutning! Det började med regn och slutade med strålande sol. En riktigt härlig start för alla sommarlovsbarn. I äldste sonens klass är det tradition att baka något till den gemensamma kakbuffén som dukas upp i klassrummet efter rektorns obligatoriska tal. Bidraget från oss i år blev dessa, ganska heta, havrekakorna. Receptet hittade jag på nätet ("Allt om mat" - tror jag) och har inte ändrat mer än någon liten detalj:
150 g smör
3 dl havregryn
1,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl muscovadosocker (jag använde ljust, i originalreceptet var det mörkt)
1 tsk bikarbonat
2 krm cayennepeppar
½ msk kanel
1 krm salt
50 g grovhackad mörk choklad

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret och rör i havregryn. Blanda resten av ingredienserna förutom chokladen och rör ner i smeten. Låt allt svalna lite och rör ner chokladen.
2. Gör ca 30 kulor av smeten och lägg på bakplåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i ca 15-18 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar