Jag har hittat ett riktigt bra recept på den fina bloggen "Baka, baka liten kaka". Tårtan räckte till 13 personer som, mycket väluppfostrat, tog "lagom" stora bitar!
Kexbotten:
Ca 200 g valfria kex
100 g smält smör
Krossa kexen till smulor och blanda med det smälta smöret. Tryck ut i botten på en springform.
Vaniljmousse:
200 g naturell färskost
200 g vaniljyoghurt
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
3 dl vispgrädde
5 gelantinblad
Blanda färskost, yoghurt, socker och vaniljsocker. Lägg gelantinbladen i blöt. Vispa 2 dl grädde. Smält gelantinblanden i 1 dl varm grädde. Blanda ner gelantingrädden i ostsmeten och vänd försiktigt ner den vispade grädden. Häll ovanpå kexbotten och låt stelna i kylskåp, gärna över natten.
Vaniljmoussen blev ganska fast, ska kanske pova att dra ner på antalet gelantinblad nästa gång... om jag vågar...
LYCKA TILL I KÖKET!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar