lördag 31 december 2011

Gott Nytt 2012


Så var det dax att avsluta ett år och ladda om för nästa. Ikväll ska vi ha gäster, men med 5-rätters från cateringfirma blir det en lätt avklarad match! Det är en utmärkt tradition som vi har haft under flera år och som innebär att ingen behöver bli utsliten pg a flera dagars förberedande matlagning. Personligen tycker jag att man på det viset får tid att ägna sig åt det som är roligt, nämligen dukning och bakning!!!
Jag har fått vissa gliringar om att det är på tiden att bjuda på "Kung Uggla-bakelsen", men eftersom den är aningen tidsödande att tillverka och bara räcker till två personer fick det bli en tårtversion istället. Det tog absolut inte längre tid, men jag skulle tro att den räcker till sådär 20 personer (som tuggat sig igenom en 5-rätters...).
Tårtan är som sagt en kopia av "Kung Uggla-bakelsen", men i stort format. Jag delade Devils Food cake i tre bottnar och bredde på ett lager smörkräm mellan varje botten. Tårtan spacklades och garnerades med samma smörkräm, som faktiskt räckte helt perfekt!
Tyvärr var jag osmart nog att tillvekra kungakronan (i sugerpaste) i morse vilket innebar att den inte hann torka ordentligt innan fotograferingen. Man lär sig något nytt varje gång...
Slutligen, detta får med minsta möjliga marginal bli mitt bidrag till Söta Sakers "Månadens sötsak"!

manadens sotsaker Månadens sötsak
GOTT NYTT ÅR!

2 kommentarer: