Recept:
50 g jäst
8 dl kallt vatten
500 g kastanjemjöl
1 dl rågmjöl
1 msk havssalt
½ dl rapsolja
7 dl vetemjöl
3 dl lantbrödsmjöl.
Lös jästen i lite kallt vatten och tillsätt övriga ingr. Abeta degen länge, ca 10 min, i assistent. Låt jäsa dragfritt och övertäckt ca 1,5 timmar.
Knåda igenom degen hastig och forma till två spolformade limpor. Låt jäsa ca. 45 min under duk.
Värm ugnen till 250 grader.
Snitta ev ytan med vass kniv. Sätt sedan in bröden i ugnen samtidigt som du kastar in ca en dl vatten på en plåt nederst i ugnen. Sänk genast värmen till 200 grader och grädda ca 20-25 min. Låt svalna på galler utan bakduk.
LYCKA TILL I KÖKET!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar