söndag 15 maj 2011

Rabarberpaj!

Igår skördade vi rabarber hemma hos mina föräldrar. Tyvärr höll inte ambitionen att tillverka pajen igår, det var ju Melodifestival och allt! Idag har "krafterna" återvänt och medan äldste sonen satt med skolarbete och yngste var på loppis med pappa rotade jag fram ett recept:
Pajdeg:
200 g smör
5 dl vetemjöl
1 dl socker
½ tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret långsamt och låt det svalna lite. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt smöret. Tryck ur ca 2/3 av degen i en pajform.
Fyllning:
600 g rabarber
1½ dl socker
2 msk potatismjöl
1 krm mald ingefära
Skiva rabarbern. Blanda de torra ingredienserna och varva sedan skivade rabarber och sockerblandningen. Smula över resterande pajdeg och grädda i 200 grader varm ugn ca 30 min. servera med smaskig vaniljsås eller glass...eller grädde.
LYCKA TILL I KÖKET!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar