lördag 13 augusti 2011

Minitårta!

I morse gjorde jag den här minitårtan till min fantastiskt gulliga kollega som hoppade in och jobbade extra tillsammans med mig idag! Hon var verkligen värd ett helt knippe rosor, nu fick det bli en sockerros på tårtan istället. Idén har jag knyckt från en annan blogg, men jag minns inte riktigt vilken. Så här är den gjord:
Rulltårta
3 ägg (rumsvarma)
2 msk mjölk
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 dl hallonsylt
Värm ugnen till 250 grader. Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner mjölken och sikta därefter i vetemjöl som blandats med bakpulver. Bred ut smeten jämnt på ett bakplåtspappers försedd plåt.
Grädda i 5 minuter. Stjälp upp rulltårtan på sockrat bakplåtspapper och dra försiktigt av pappret som den gräddats på. Bred ut ett tunnt lager sylt på den varma kakan och rulla genast ihop från långsidan.. Låt kakan svalna inlindad i papper med skarven ner.
Smörkräm
60 g rumsvarmt smör
1 1/4 dl florsocker
½ msk kokande vatten
½ tsk vaniljsocker
Vispa smöret fluffigt, tillsätt florsocker lite i taget under vispning. Tillsätt även det kokande vattnet under vispning. Tillsätt ev. lite mer vatten tills konsistensen blir lättarbetad.
Montering
Skär en lagom stor bit av den helt svala rulltårtan och placera den i formen med skarven neråt. Stryk på smörkräm så att det täcker ovansidan av rulltårtan. Kavla till en bit sugarpaste och dekorera med mönsterkavel. Skär till en lagom bit av den kavlade sockerpastan och placera den försiktigt på smörkrämen. Peta lite nätt runt om med ett mjukt verktyg (ex. slickepotten) så att kanterna inte syns. Dekorera med valfritt!
Kakform: by Vestli House, inhandlad på Ultimate Cake

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar