onsdag 7 september 2011

Biscotti med mandel och hasselnötter

Uppdrag bakning! Åh vad det är roligt med den typen av delegering! Ikväll gräddas andra omgången Biscotti och det doftar ljuvligt i köket... Receptet är nog inte exceptionellt på något sätt - hämtat grundreceptet från alltid lika pålitliga "Annas Mat" och gjort om det lite grann:

100 g hasselnötskärnor
100 g mandel
100 g smör
3 ägg
2,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
6 dl vetemjö
½ tsk salt

Hacka nötter och mandel grovt. Smält smöret och ställ åt sidan. Värm ugnen till ca 200 grader.
Vispa ägg och socker riktigt pösigt (vilket funkar bäst med rumsvarma ägg). Blanda i det smälta smöret och rör om. Tillsätt nöthack och slutligen mjölet blandat med bakpulver, salt och vaniljsocker.
Tippa ut på mjölat bakbord och fös snabbt ihop degen. Dela i fyra delar. Forma långa rullar och lägg på plåt med bakpapper. Grädda mitt i ugnen i 20-24 minuter. Låt längderna svalna ca 5 min, skär dem sedan i knappt 3 cm skivor på snedden. Lägg ut kakorna med snittytan upp och låt torka i ugnen på ca 75 grader i ca en timme. Om man vill (och som jag, alltid bakar sent på kvällen) kan man stänga av ugnen helt efter en stund och låta skorporna torka under natten med ugnsluckan på glänt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar