lördag 8 oktober 2011

Cakepops!

Det är lördag, jag är ledig och har äntligen tid att pyssla. Dagen har jag spenderat med mina cakepops eller möjligen cake balls eftersom de ju står "upp och ner" i formar den här gången. Jag har använt det receptet som jag haft med i bloggen tidigare (ett paket Oreokakor mixas och blandas med philadelphia tills smulorna bundits ihop till en ganska "torr" smet). Efter att bollarna stelnat ett par timmar i kylen och jag hunnit göra små miniblommor att dekorera med doppades bollarna i ljus choklad. Denna gången hade jag riktiga klubbpinnar som gjorde chokladdoppningsproceduren betydligt stabilare än tidigare när jag använt mig av trägrillspett. Jag provade också att doppa ner pinnen i chokladen innan jag stack ner den i kakan, det blev mycket snyggare så! Detta är så busenkelt även om alla momenten var för sig tar lite tid. Trevlig gåbortspresent är det också!
Det blir ca 12 stora cakepops av en omgång smet
Cellofanpåsar och klubbpinnar från Panduro Hobby. Botten har jag klippt ut själv från en tårtbricka från Siluett.
Detta blir mitt bidrag till Månadens sötsak, en utmaning på av mina absoluta favoritbloggar "Söta saker" som jag kikar in på varje dag!
manadens sotsaker Månadens sötsak

5 kommentarer:

 1. Så söta och vilket bra tips att slå in dem på det sättet. Snyggt! :)

  Jag håller på att göra en jättebeställning av cake balls (utan pinne) och jag håller med dig. Det är enkelt, men det tar ju tid. Jag gör mina på mjuk kaka och smörkräm. Mina blir dock inte lika fint inslagna, som dina.

  SvaraRadera
 2. TACK! Cake balls med mjuk kaka och smörkräm låter supergott, det måste jag prova! Dessutom ska jag inhandla lakritspulver så att jag kan apa efter dina salta maränger, det låter hur gott som helst!

  SvaraRadera
 3. Så söta! Fint inslaget också =)

  SvaraRadera
 4. Tack! Lite snålt inslagna...inte mycket att ge bort en stackars cake pop - jag får investera i större cellofanpåsar!

  SvaraRadera
 5. Åååh så fina dom är!!! Ser verkligen perfekta ut i formen!

  SvaraRadera