lördag 1 oktober 2011

Vaniljmuffins med mörk choklad!


Igår bakdade jag muffins igen! Provade ett nytt recept som jag hittat på en blogg för ett bra tag sedan, minns tyvärr inte vilken. Muffinsen blir saftiga och goda som de är men att trycka ner en chokladbit i varje muffins innan gräddning gör de inte sämre. Såklart kan man tillsätta bär eller fruktbitar eller vad som helsr som är gott. Nästa gång ska jag prova äpplebitar pudrade med ingefära, det kan bli bra!
Recept:
4 dl vetemjöl
3 dl socker
2½ tsk bakpulver
½ tsk salt
100 g rumstempererat smör
2 dl mjölk
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
Ca 50 g  mörk choklad
Blanda mjöl, socker, bakpulver, salt och smör i en skål. Rör i hopa tills allt blivit grynig. Tillsätt 1 dl av mjölken och blanda ihop. Vispa resten av mjölken tillsammans med ägg och vaniljsocker i en annan skål. Rör sedan ihop mjöl- och mjölkblandningen tills den blivit riktigt blandad (det kommer fortfarande se lite gynigt ut, men det gör inget). Fyll muffinsformarna till 2/3 och grädda i 175 grader varm ugn i ca 20 minuter. Den här smeten räckte till 11 st stora muffinsformar. Naturligtvis blir gräddningstiden kortare om man använde mindre formar. Jag kan varmt rekomendera att man använder ett muffinsbleck vid gräddningen eftersom muffinsen bättre håller formen då.
Muffinsformar från Åhlens


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar