fredag 21 oktober 2011

Doktorshatt-tårta!

Jag har fått ett riktigt hedersuppdrag - att baka en doktorshatt-tårta tillen nybliven professor! Ursprungsidén var att hatten skulle vara en ovanvåning på en tvåvåningstårta. Med facit i hand blev hatten alldeles på tok för stor och tung för att det skulle fungera. Typiskt att man är en så´n amatör! Nu blev det istället två tårtor, en hatt och en som matchar lite i vitt, guld och svart. Eftersom hatten var tänkt att täcka hela undertårtan hade jag inte planerat någon mer dekoration. Med lätt panik och idétorka sent igårkväll blev det en svart ros borstad med guldpulver och små svarta blommor med guld som ända dekoration. Jo, ett kantband också förståss, med lite ifyllt guld där också.
Tårtorna innehåller:
Enkel hallonmousse, dubbel sats
Täckt med sugerpaste
Dekorationer i sugerpaste och guldpulver
ENKEL HALLONMOUSSE:
200 g hallon
1 msk stösocker
en skvätt vatten
2 gelantinblad
2 dl grädde
Blötlägg gelantinbladen i minst 5 minuter. Koka upp hallon, vatten och socker. Rör i gelantinbladen. Låt svalna i kylskåp. Blanda i den vispade grädden. Låt stå till sig lite i kylskåp innan den används.
Receptet har jag lånat från bloggen Bakverk och fikastunder

Hattårtan innan spackling

Efter spckling! Som man tydligt ser tog smörkrämen slut innan den var helt färdig. Det går ju som tur är lätt att trolla fram ny.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar