fredag 22 juni 2012

Midsommartårta...

...eller favorit i repris? Jag fick en tårtbeställning av mina föräldrar som skulle användas som "gåbortpresent" idag och önskemålet var att tårtan bakades enl. Lomelinos jordgubbstårtrecept. Eftersom tårtan skulle skänkas till en person som gillar en viss sorts whisky var det ju käckt att göra en högst personlig dekoration!
Tyvärr kan jag inte ta åt mig äran till den här idén. Min pappa hade städat köksskåpen (eller, det  måste varit mamma, pappa kan inte beskyllas vara den städande typen), och då hittat han (hon) gamla Famous Grouse iskubsformar som han tyckte gjorde sig bättre hemma hos mig (vilket jag inte begriper eftersom jag endast dricker Ardbeg). Det var också han som kläckte idén att det borde gå att tillverka den klassiska whiskyripan i marsipan (han har jobbat som ingengör min pappa, det har satt sina spår). Med ett förtjust leende undrade han dessutom om ripan inte skulle göra sig utmärkt i guld.

Mamma inflikade att det vore trevligt även med jordgubbar som dekoration eftersom det ju skulle vara en midsommartårta. Med andra ord var beställningen väldigt detaljerad och jag slapp tänka själv - riktigt skönt!
Således är tårtan gjord enligt detta recept men frostingen är naturell i färgen och dekorationen, ja det har ni redan läst, färska jordgubbar och en marsipanripa som är färgad med ätbar guldspray samt några mjuka sockerpärlor i guld.
Då får jag ytterligare en gång önska alla en trevlig midsommar!

2 kommentarer:

  1. Åå så gott! Och riktigt fin var tårtan :)

    SvaraRadera
  2. Tusen tack! Det är en härlig årstid nu när man kan dekorera tårtorna med färska bär!

    SvaraRadera