lördag 2 juli 2011

Surdegsbröd på baksten

Vi var på Ven och cyklade för några dagar sedan och passade då på att köpa 1 kg Durummjöl. Minns ni surdegen från igår? Den jäste så superbra under dagaen att den var färdig att använda redan på kvällen. Maken satte en deg på jäsning sent i gårkväll och i morse kunde vi njuta av nygräddade "Italienare". Receptet är skapat av Jan Hedh, maken gjorde några små förändringar... som vanligt. Det blev hur som helst perfekt! MUMS!!!
"Italienare", 2 st
800 g vetemjöl
200 g Durummjöl
25 g jäst
150 g ägg
100 g smör
250 g vit surdeg
475 g vatten
2 tsk salt
Degtemp: 28 grader
Jäsning över natten.
Ugn 250 grader.
Rör ihop alla ingredienserna i assisten och arbeta länge. Smöret ska tillsättas rumsvarmt och saltet tillsätts allra sist!!!
Släng in en kopp vatten på plåt längst ner i ugnen vid gräddning. bröden blir färdiga på ca 25 min, men kontrollera gärna innertemperaturen som bör ligga på 96 grader när brödet är färdigt.
Det blev två riktigt maffiga bröd, bakade i silikonformar på baksten!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar