tisdag 19 juli 2011

Surdegsbaguetter och bröd


Ny dag - nytt bak! Vi behövde snygga baguetter till gårdagens grillning! Huvudsaken är ju att det blir ett GOTT resultat och det blev det! Stenhård skorpa och härligt segt inuti!
1000 g vetemjöl special
450 g vatten
500 g vetesurdeg
25 g havssalt
I vanlig ordning blandas allt utom saltet och arbetas ca 10 min i assistent. Arbeta in saltet mot slutet. Låt degen vila i ca 1 timme dragfritt i övertäckt bunke. Dela degen i önskat antal bitar och forma varsamt till bröd eller baguetter. Låt jäsa under bakduk under natten eller ca 9 timmar. Grädda bröd i ca 230 grader i ca 25 minter och baguetter i ca 15 min. Vill man ha en riktigt hård skorpa ska man kasta in en kopp vatten på plåt längst ner i ugnen samtidigt som plåten sätts in. Bröd med hård skorpa ska svalna på galler utan bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar