söndag 10 juli 2011

Megastora kuvertbröd!


I gårkväll matades surdegen och fick stå i rumstemperatur tills på morgonkvisten. Bröden blev riktigt fina, med stora luftbubblor inuti. Vi skar upp bröden som små "limpor" och hade en väl mogen "brie de meaux" som pålägg (i solskenet på stranden...).
Recept:
1300 g manitoba Cream
650 g vetesurdeg
450 g vatten, 35 grader
30 g havssalt
Blanda alla ingredienser utom saltet och arbeta i maskin ca 10 min, mot slutet arbetas även saltet in. Låt jäsa i rumstemperaturca 60 min. Vält ut på bakbord och forma till två runda, platta bröd som delas i fyra delar var. lägg äver de platta "trekanterna" på plåt och låt vila i ca 2½ timme under bakduk. Värm ugnen till 230 grader och grädda i 14 minuter. Låt svalna under bakduk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar