lördag 30 juli 2011

Lavendelskorpor


Lavendel är en stor favorit hos mig! Trevlig att titta på, sprider en fantastisk doft och är riktigt pikant i bakverk. Efter en liten runda på Österlen hittade jag äntligen en burk torkad lavendel och eftersom de även hade lavendelsocker inhandlades det också. Man kan säkert skörda egen lavendel, men jag hinner aldrig med det - eller rättare sagt glömmer jag bort det tills det är på tok försent. De här skorporna är goda till en kopp te, kaffe eller rent av ett litet glas sött vin!
Till ca 40 skorpor behövs:
120 g sötmandel, hackad
100 g mörk choklad, hackad
2 ägg
2 dl strösocker
1 tsk salt
4-5 dl vetemjöl
2 msk lavendelblommor
1 tsk bakulver
Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ägg och socker. Blanda ihop övriga ingredienser och rör ner i äggsmeten. Forma fyra tjocka rullar på mjölat bakbord och lägg upp på en papprad plåt. Grädda i ca 20 min. Skär sneda bitar medan "kakrullarna" fortfarande är varma. Lägg bitarna på plåten med en snittyta upp och sätt in i 100-gradig ugn. Låt torka ca 40 min och sedan svalna på galler. man kan också stänga av ugnen och låta skorporna stå kvar i ugnen med luckan på glänt tills ugnen svalnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar